Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Измењивач топлоте Контакт са добрим условима, већа брзина преноса топлоте
Jun 09, 2017

Дефиниција Волуме Хеат Екцхангер

Топлотни измењивач топлоте је уређај који преноси део топлоте из врелог флуида у хладну течност, односно воду или други медијум се налази у великом затвореном контејнеру и цев пролази кроз контејнер. Пустите врућу воду из цијеви.

Због топле воде у цеви и температурне разлике између вруће и хладне воде у контејнеру, формираће размену топлоте, односно физичку топлотну равнотежу средње школе, високотемпературна топлота објекта се увек преноси на ниску Температурни објекат, па ставите воду у цевовод да бисте заменили топлоту. Унутар хладне воде, Волуме Хеат Екцхангер, познат и као Волуме Хеат Екцхангер.

Класификација и структура измењивача топлоте

Измењивач топлоте према употреби класификације може се подијелити на:

Хладњаци, кондензатори, грејачи, измјењивачи топлоте, ребоилерс, генератори паре, котлови на отпадну топлоту (или отпадну топлоту).

Према методи преноса топлоте се може подијелити на:

Директни контакт Волумен измјењивача топлоте (познат и као хибридни измењивачи топлоте), регенеративни измењивачи топлоте и измјењивачи топлоте на зиду.

1) Измењивач топлоте са директним контактом

Директни контакт прекидач се ослања на хладни и врући флуид директни контакт и пренос топлоте, овај начин преноса топлоте како би се избјегао пренос топлоте између зида и отпорност на прљавштину са обе стране, све док је контакт између течности добар, постоји Велики од брзине преноса топлоте.

У случају да се течности смеју међусобно мешати, могу се користити мешани волуменски измјењивачи топлоте као што су прање и хлађење гаса, хлађење циркулационе воде, мешање грејања између пара и воде, кондензација пара и сл. Користи се у хемијском и металуршком послу, електроенергетици, климатизацији и многим другим производним секторима.

Најчешће коришћени хибридни волумен измењивача топлоте су: расхладни торњеви, гасни прскалице, млазни волумен измењивача топлоте и хибридни кондензатори.

2) Регенеративни топлотни измјењивач

Регенеративне количине топлотних измјењивача за регенеративну опрему за пренос топлоте. Садржи чврста пунила за складиштење топлоте.

Уопштено са плочама отпорним на ватру и другим комадом решетке од пожара (понекад са металним таласима итд.).

Пренос топлоте се одвија у две фазе.

Прва фаза, врући гас кроз решетку ватре, топлота је прешла на ватру и ускладиштена.

У другој фази, хладни гас се загрева ватром решетком, топлотом која се складишти од пожарне решетке.

Ове две фазе се извршавају наизменично. Обично са два топлинска акумулатора наизменично кориштење, то јест, када врући гас у уређај, хладни гас у други уређај. Обично се користи у металуршкој индустрији, као што је пећи пећи на челичном пећи.

Такође се користи у хемијској индустрији, као што су предгрејачи плина или коморе за сагоревање у гасним пећима, регенеративне пукотине пећи у вјештачким уљарицама.

3) Зидни измјењивач топлоте

У таквим измењивачима топлоте, врућа и хладна течност је одвојена металом тако да се два флуида не мешају и пренос топлоте.

У хемијској производњи вруће и хладне течности често се не може директно контактирати, тако да је зидни измјењивач топлоте најчешће кориштен измјењивач топлоте.

А) измењивача топлоте

Овај измењивач топлоте је направљен на спољном зиду јастука за контејнере од једноставне структуре; Али његова толеранција на површину грејања

Отпорност на зид, коефицијент преноса топлоте није висок.

Да би се побољшао коефицијент преноса топлоте и равномјерно учинио течност унутар котла топлоте, може се уградити у мешач воде.

Када јакна пролази кроз расхладну воду или нема промене у грејачу, јакна се такође може поставити у спиралне преграде или друге мјере турбуленције како би повећала коефицијент топлотне снаге на страни јакне.

Да би допунили недостатак површине за пренос топлоте, може се уградити и унутар цијеви котла.

Топлотни измењивач топлоте се користи у грејању и хлађењу реакционог процеса.

Б) серпентински измјењивач топлоте

Снакер цевни измењивач топлоте је подељен на резервоар за измјењивање запремине топлоте и распршивач топлоте.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117