Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Посуде под притиском Генерализација и стандардизација
Jun 09, 2017

Прво, на посуди

Посуда је течни гас испуњена или користе у индустријској производњи За завршетак реакције, пренос топлоте, раздвајање, складиштење и друге производне процесе, и има специфичну функцију да издржи одређене притиска затворене опреме. Притисак производња брод индустрија је важан огранак петрохемијској опште машина прерађивачкој индустрији, је важан део прерађивачке индустрије опреме.

Сосуди су у основи раде под притиском, а медијум се рукује високом температуром или запаљиве и експлозивне, високог ризика, па ће свет притисак контејнере као специјалне опреме да буде обавезно за управљање. Врста и функција посуде под притиском такође варирати са апликацијом. Цео процес пројектовање, израда и употреба укључује металуршке, структурни дизајн, обраду, заваривање, термичке обраде, разарања тестирање, аутоматизацију и друге стручне и техничке категорије. Стога, развој технологије посуде под притиском се заснива на свеобухватном развоју стручне и техничке основе.

Друго, развој правац тела посуде под притиском

Са међународним економским и технолошким размене између растућег трговинског и посуда под притиском пројектовање, производњу и коришћење управљање зрелости развоја домаћих и страних судова под притиском постепено показују следеће правце:

1, генерализација и стандардизација

Генерализација и стандардизација посуда под притиском постао је један од неповратних трендова. То је зато што генерализација и стандардизација значи да међусобну је побољшана, што не само да помаже посуди за коришћење јединица дневно одржавање и логистичку подршку, али и да се минимизирају трошкови дизајна и производње. Истовремено, за извоз земље попут нас, стандардизација такође значи добити пропусницу за међународног пасоша. Из практичног анализе земаља посуда извозница на свету, може се видети да су међународни инжењерске компаније може да доведе до развоја међународног суда под притиском индустрије и међународног признавања стандарда, тако да се добије већу међународну глас и богато економску добит

2, специјализација и специјализација

Генерализација и стандардизација Иако постоје многе предности, али у овом типу посуде под притиском може да се користи само у неким заједничким наврата, са посебним захтевима у радној средини морају да користе посебну функцију посуда под притиском. попут нуклеарног реакционим судовима, прераду цристал контејнери и резервоара горива ракета итд захтевају посуда притиска мора имати јаку отпорност на корозију, високог притиска и високог температурног отпора. То је ове посебне потребе да се промовише посуду под притиском према специјализацији и усавршавању правцу континуираног развоја и напретка.

(1) ултра-високог притиска посуда: односи се на радни притисак већи од или једнак 100МП контејнере, такве контејнери за полимеризацију етилена, вештачка производња кристала је нашироко коришћен. Али и даље постоји трошак производње је висок и безбедност није идеална. Сада са појавом нових материјала и металуршке индустрије развој ултра-високог притиска притиском суда и ограничења снаге се постепено повећава, што ће промовисати даљи развој ултра-високих судова под притиском.

(2) висока температура посуда: тзв високе температуре, обично се односи на температуре зида пређе контејнера материјала пузања полазној температури (за опште челика је око 350 ℃). Боилер друмс фор термоелектранама, реактора конверзије угља, реактора судове под притиском за нуклеарне реакторе у појединим врстама реактора (висока температура гаса хлади реактора и пролиферацијом реактора) је висока температура посуде притиском. Високи судови температуре притиском услед гмизавца материјала ће произвести полако промену у облику и величини. Материјали у дугорочну улогу високе температуре, трајни снага снаге затезне је много мањи. Стога је избор материјала је заснован на високим температурама трајну јачину и отпорност на корозију. Анализа напона високе температуре суд под притиском је компликовано и теоријски решење је веома тешко. Савремена пракса показује да је употреба методе конацних елемената изводљиво. Уколико се контејнер подвргнут наизменичним оптерећењима (нпр, понавља подстицај и Буцк), треба да се даје у интеракцији замора (види дизајн замор) и пузања.

(3) отпоран на јаке посуду корозију под притиском: Као посуду под притиском често са киселином, алкално, со и друге корозивне медија контакта корозију не само проузроковати материјалну потрошњу, али и оштетити опрему, сировине и губитка производа, загађивање окружење, па чак и резултат овога тровања, пожара и експлозија и других злих несрећа. као што су транспорт сумпорне киселине, резервоар хлороводоничне киселине, не само да има јак отпорност на корозију, а захтеви његова безбедност су веома строга, ово није опште посуда под притиском могу да испуне.

(4) брод лов-температуре притиска: се углавном користи у течним кисеоником, течног азота и других медијске припреме, складиштења и поступак суперпроводљив производном ниским температурама, јер је њена радна температура је обично око -100 ℃ или чак ниже, тада материјал кристална структура ће се променити, што доводи до материјалне снаге и пластичности смањен значајно, да би сигуран рад на скривених опасности. То захтева да се такви судови под притиском имати у виду приликом избора.

(5) Осим тога, постоје контејнери као великих размера и минијатуризацијом и другим посебним апликацијама.

Треће, притисак посуда стручне и техничке правца развоја

Посуда је мулти-индустрија, мултидисциплинарни интегрисаних производа, његова изградња технологија укључује металургије, обраду, корозију и корозију, испитивање без разарања, сигурност и многе друге индустрије. Са металуршког, машинске обраде, заваривање и испитивање без разарања и друге технологије наставити да напредује, посебно у компјутерске технологије, као представник брзог развоја информационих технологија, водио развој сродних индустрија у свету ставили много радне снаге и средства за дубинско студији na основу технологије посуде под притиском је, такође, одговарајући напредак. У циљу добијања и коришћења сигурније, економичније производе посуда под притиском, традиционални пројектовање, производњу, варење и испитне методе су и замењују новим технологијама и новим производима у различитим степенима.

1, материјали посуда притиска користе у техничком напретку

У последњих неколико година, тренд великих размера и високом параметризацији притисака производа пловила постаје све јасно. Хиљаде хидрогенизације реактора, две хиљаде тона угља ликвефакције реактора, 10.000 кубних метара природног гаса сферичном резервоара (највећем јапанском природног гаса лопта за 30.000 кубних метара) и тако има велики број апликација у нашој земљи, посуда под притиском у петрохемијској , нуклеарна индустрија, хемијска индустрија угља у области примене су све грубо. Због тога, високе температуре, висок притисак и отпорност на корозију истраживања посуди материјала и развој био је индустрија посуда под притиском се суочава велики проблем. У том смислу, земље уложиле много снаге и ресурса у релевантном истраживачком раду. Тренутно, главни резултати истраживања за посуде под притиском материјала и технолошког напретка у следећим областима:

Висока чистоћа материјала: техничко ниво металургији и побољшање нивоа опреме су значајно побољшале чистоћу материјала и побољшана механичка својства материјала посуде притиска и побољшали опште безбедности посуди.

Материјал Примена: За различите нагриза медије и радни услови, развила Супер нерђајућег челика, два-фазни челика, специјалних легура и других металних материјала, што га чини погодним за разне условима примене, до дизајнера са више избора Спаце, за дугорочне производња безбедности даје гаранцију;

Материјал границе апликација: за високе температуре црееп, темперамента ломљив, ниске температуре крхког прелома студије, прецизно дају обим примене материјала.

Примена материјале веће чврстоће: У захтевима опреме великих размјера, традиционални материјали су били у стању да реше, као што је 30.000 кубних метара природног гаса сферичне резервоар, челика велике сферне резервоаром, 200.000 кубних метара сирове резервоара нафте и ултра-високог притиска брод избор проблема. Садашња Примена σб≥800МПа високе чврстоће материјала привлачи пажњу домаћих истраживача.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117