Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Ваздушни измјењивач топлоте може знатно побољшати перформансе измјене топлоте
Oct 23, 2017

У пројекту климатизације велики број топлотних измјењивача цеви за топлотну топлоту користи се у процесу загревања и хлађења ваздуха, а цев за пренос топлоте израђена је од алуминијумске плоче мале бакарне цеви пречника од 2 до 8 редови цеви. Врућа и хладна вода у цеви за серпентински повратни проток, ваздух у цеви испред пераја кроз, док се загрева или охлади. Фин прихвата интегрални облик плода, тип фини има равну врсту, врсту бора (међу њима највише је апликација од таласастог плоча) и тип отвореног споја (као што је тип шавне, тип затварача и тако даље).

Коефицијент преноса топлоте ваздуха и карактеристике отпорности ваздушног топлотног измјењивача топлоте са различитим облицима плода варирају. Велики број експеримената је открио да је повећање отпорности на фрикцију неизбежно истовремено добијено добру особину за размјену топлоте. Под датом величином ваздушног топлотног измјењивача и радном кривом вентилатора, повећање губитка притиска ће неизбежно довести до смањења брзине ваздуха и тиме смањења температурне разлике између ваздушног и пернатог зида. Друго, већина топлотних измјењивача топлоте који се користе у пројектима за климатизацију раде алтернативно под сувим и влажним условима, а карактеристике преноса топлоте и отпорности различитих топлинских измјењивача топлоте под влажним условима су прилично различите од оних у сувим условима.

Оптимум закривљене жалузине, праћено правоугаоним затварачем, валовитим плочастим типом, типом пламенице. С обзиром да је континуирани стабилни вискозни ламинарни слој у равном плаву спречио пренос топлоте између течности и пераја; валовита ребра уништава континуални и стабилан вискозни ламинарни слој, тако да се коефицијент преноса топлоте повећава, а клизна плоча не само да уништава континуални и стабилан вискозни ламинарни слој, већ и значајно повећава турбуленцију у каналу протока. Коефицијент преноса топлоте се додатно повећава. Квадратне ролетне и закривљене капке су отворене и прирубнице на ребрима за ојачавање поремећаја протока ваздуха и повећање преноса топлоте. Жлеб закривљеног ребра типа перфорације се преноси дуж вањског зида бакарне цеви, чија предност је што се проток ваздуха може индуковати већим дијелом затварачког прирубнице на задњу страну цијеви, тј. , како би се смањила површина за пробијање задње стране бакарне цеви и ојачала пренос топлоте.

Лопате у облику јастука могу знатно побољшати перформансе размене топлоте, нарочито закривљене ламелне плоче могу добити врло висок коефицијент топлотног преноса, готово двоструко више од валовитог филма. Али штета проузрокована отпорношћу је такође већа, а величина утицаја је везана за висину прореза. На пример, Кс1 (дебљина ширине од 1мм) финог топлотног измјењивача ваздуха, карактеристика преноса топлоте и других висина нису значајно побољшани, али повећање карактеристика отпорности је очигледније, стога је висина затварача строго контролирана.

Што се тиче ефекта размака финова на пренос топлоте, Рицх је проучио пречник цеви. 34мм, размак цеви је ки. 5мм, размак редова је стање 14 врста плочастих финих навоја у 75мм кућишту. Добијени резултати су следећи: Перформансе преноса топлоте су биле независне од размака фини током цијеви. Пад притиска по реду није повезан са бројем цеви. Међутим, правило је различито за 1 ред или 2 цијеви. Када је редц> 5000, утицај вретинских струја заузима важан положај, а утицај финих размака се може занемарити. Када је редц <5000, перформансе="" размене="" топлоте="" се="" повећавају="" с="" смањењем="" размака=""> Ванг ет ал. Експерименти су такође потврдили овај став, али су такође потврдили да вишеструки ред и топлотни измјењивач топлог зрака са топлим топлотом имају исти закон. Резултати показују да ће висока брзина ваздуха и велики број епрувета довести до Вортек региона, тако да се занемарује утицај коефицијента размака фини.

За плочасту плочу: У редовима Тубе је већи број, размак фин је мали, а број Реинолдс-а је низак, утицај броја преноса топлоте на број цеви је изузетан. Када се редц <3000, због="" утицаја="" граничног="" слоја,="" фактор="" преноса="" топлоте="" смањиће="" се="" с="" повећањем="" броја="" редова="" цеви,="" а="" ефекат="" броја="" редова="" цеви="" на="" фактор="" отпорности="" на="" фрикцију="" је="" релативно=""> Међутим, када је редц> 3000, ефекат преноса топлоте на број цеви ће се смањити.

Код валовитог пераја: код ниског броја Реинолдс-а, коефицијент преноса топлоте и коефицијент трења не утичу на број редова цеви, а коефицијент размене топлоте повећава се с повећањем броја високих у броју цеви.

За закривљене плоче: Под ниским Реинолдсовим бројем, коефицијент преноса топлоте броја редова трупа има значајан ефекат, а фактор размене топлоте ће се нагло смањити с повећањем броја редова цеви. Ефекат броја редова цеви на фактор трења је релативно мали.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117