Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Дугорочне перформансе ваздушног измјењивача топлоте
Jul 01, 2017

Након дугорочне употребе Аир Хеат Екцхангерперформанце ће се смањити, што доводи до тога да сви уређаји за хлађење и грејање имају различите степене опадања. Истраживачки статус дуготрајног смањења перформанси топлотних измјењивача ваздуха у земљи и иностранству анализиран је из четири аспекта: прашине, прљавштине, прекинутог рада и микробиолошке контаминације. Истакнуто је да постоје одређени проблеми у истраживању ових фактора. Студија о дугорочном учинку гријача и његова примјена.

Клима клима уређај је уређај који обезбеђује третирани ваздух у затвореном простору, укључујући систем за хлађење и грејање, и уређај за одушивање и вентилацију. Кина је производња и коришћење кућних клима уређаја, велики број производа за климатизацију се производи и користи ће потрошити пуно енергије, тако да клима уређај одржава дугорочне функције штедње енергије за смањење емисије штедних гасова је од великог значаја. Кина Центар за сертификацију квалитета (ЦКЦ) у мају 2012. године објавио је "дугорочну енергетску уштеду процјене техничких захтјева за климатизацију", дугорочни клима уређај који штеди енергију да би урадио одређене захтјеве за оцјењивање, Сједињене Државе у јулу иста година прошла је квалификацију по први пут Утврдила је да ће будућност бити све више производа за климатизацију да учествују у дугорочној процени енергетске ефикасности међу дугорочним перформансама истраживања топлотног измјењивача клима уређаја такођер ће бити све више и више пажњу.

Фактори који утичу на дугорочне перформансе топлотних измјењивача клима уређаја укључују прашину, корозију, прекидач и микробиолошку контаминацију. Овим факторима повећава се топлотни отпор ваздушне стране измењивача топлоте, а хидрофилност плоча ће се променити. Загађење прашине значи да ће прашина у ваздуху проћи кроз измјењивач топлоте и одложити на површину плоче. Када површина фина има кондензовану воду, честице прашине ће се комбиновати са кондензатом како би се формирала прљавштина; Као бакарна и алуминијумска ребра између разлике потенцијала метала, када ће се појавити површина кондензиране водене површине електролита, бакра и алуминијума између електрохемијске корозије и стварања корозивне прљавштине; микробиолошка контаминација је последица измењивача топлоте често у влажним условима. Трчање, површина плоче лако у тамном и влажном окружењу за узгој микробне прљавштине. Поред тога, Аир Хеат Екцхангерис често у интермитентном раду, укључујући циклус високих и ниских температура и сув и влажни циклус, циклус високих и ниских температура повећаће отпорност контакта између ребара, а поновљени мокри и суви циклус ће променити финоћу плавуше С обзиром на дугорочне перформансе измјењивача топлоте клима уређаја, дугорочне перформансе измјењивача топлоте анализирају се из четири аспекта: прашине, корозије, прекидања и микробиолошке контаминације. Истакнути су проблеми у текућем истраживању и будуће истраживање дугорочних перформанси климатизационог измјењивача топлоте.

Експериментална студија

Прашина је најважнији и најважнији фактор у дугорочном раду измјењивача топлоте клима уређаја. Принцип одлагања прашине на измењивачу топлоте веома је компликован карактеристикама прашине, структуром измјењивача топлоте и условима рада. Експериментална студија о загађењу прашине измењивача топлоте, истраживачи генерално од карактеристика честица, утицај прашине на перформансе измењивача топлоте, технологију уклањања прашине за почетак три аспеката.

Честице прашине

Прашна нечистоћа ваздушне стране измењивача топлоте је заправо депозиција чврстих суспендованих честица у ваздуху на површини измјењивача топлоте. Отворена прашина је углавном укупна суспензија честица прашине (ТСП), величина честица је мања од 100μм, а честице са величином честица мањим од 10μм такође називају ПМ10. Спољни ПМ10 је важан извор прашине и прашине у измењивачима топлоте. ПМ10 из атмосферске прашине углавном је из шест извора: прашина, сагоревања угља, индустријског пражњења, емисије моторних возила, сагоревања биомасе и секундарних честица. Поред прашине затворене прашине, али такође укључује и влакна, као што су одећа, папир и крзно за кућне љубимце и тако даље.

Пуста, с једне стране, у плаву и расхладном намотају на физичком таложењу, с друге стране у одговарајућим условима биће поново суспендована у ваздуху. Величина честица прашине која је причвршћена за измењивач топлоте са цевчицама је углавном 5 до 100 μм. За потребе квалитета ваздуха у околини кабине ваздухоплова, због употребе електростатичких филтера за смањење концентрације честица прашине, депоновање честица прашине до ултра-фине до 10μм у пречнику. Исти Аир Хеат Екцхангер у различитим приликама, такође је различита расподела величине честица прашине. Расподела величине честице прашине на површини испаривача у канцеларији, хотелу и ресторану одређена је помоћу анализатора микрочестица. Резултати су показали да је просечна величина честице прашине на површини испаривача у ова три случаја износила 6.6μм, 20.9μм и 9.8μм. Ово је због различитих недозвољености у инсталацијама виших инсталација топлотне измјеничне топлине, чиме је дошло до вештачких активности узрокованих концентрације суспендованих честица на различитим нивоима постоје разлике, а тиме и депозиција величине честица прашине је такође различита.

Експериментални дизајн

Могуће је брзо схватити ефекат прашине на дуготрајне перформансе клима уређаја симулирањем стварног рада када се прашина прска на вањарској површини измјењивача топлоте. Како дизајнирати клупу за тестирање прашине и како поставити разумну густину прашине и стопу праха. Кључ до студије. Експериментална студија о прашини измјењивача топлоте укључује суво стање и стање влажног рада. Суве услове под експериментом прашине измењивача топлоте обично се поставља помоћу одговарајуће клупе за тестирање перформансе измењивача топлоте.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117