Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Ваздушни измјењивач топлоте Веома добра ефикасност Веома танка
Jul 20, 2017

Оно што обично кажемо је да је измјењивач топлоте ваздуха врста размењивача топлоте која ради помоћу ваздуха хлађење вруће течности како би се постигла размјена топлоте, као што је течност у цијеви измјењивача топлоте ваздуха и Температура је врло висока, а затим топлотна течност помоћу ребара и зида размењивача топлоте за помоћ спољном ваздушном контакту, а затим и топлотном третману, морамо да вас подсетимо да су ти ваздух вентилатором.

Сви знамо да помоћу измјењивача топлоте ваздуха можемо постићи рационалну употребу неке топлине генерисане у производном процесу, на примјер код неких различитих типова индустријских пећи, као што је то за топлотну обраду пећи, за ковање обрада И пећ на грејање, као и неке ваљане челичне пећи итд., у раду ових пећи ће произвести много топлоте, али ако не и употреба ове отпадне топлоте, то ће довести до губитка средстава. Дакле, у овим индустријским пећима инсталирани су на измењивачу топлоте ваздуха, а затим измјењивач топлоте ваздуха ће загрејати топлоту коју ствара ова бунара за загревање ваздуха, а онда када температура ваздуха достигне одређени стандард, ставите их на топли ваздух директно у пећ за рад загревања и сагоревања.

Пошто је запремина измјењивача топлоте ваздуха врло мала, али истовремено има врло добру ефикасност размјене топлоте и добру затегнутост, она се широко примјењује на различите области производње.

Начин поправљања грејача ваздуха је следећи:

(1) у ремонту или минорној поправци уређаја, да очисте воду, ваздушни део изгледа инспекције. Опћенито у раду, ако је водена страна блокаде изазвана температуром ваздуха која је већа од нормалне температуре 5 ℃, потребно је очистити.

(2) инспекцију чишћења приликом поправке пиштоља

① отворите циркулациону воду у вијке прирубнице излазног вентила, уклоните доводне и излазне вентиле прикључене на цев.

② уклоните предњу и задњу комору воде са вијцима за лице, извадите предњу и задњу воду.

③ за чишћење челичне цеви. Пазите да заштитите млазницу приликом чишћења.

④ очистите воду унутар рђе и блата, исперите водом.

⑤ са површином споја воденог комора и гријачем водом у експандеру са експандираном прирубницом прирубнице.

⑥ Проверите ваздушну страну цеви и хладњака за оштећења.

⑦ проверите да ли се комора за воду пукне, преклапају са или без губитка стакла.

⑧ опремљен са подлогом за лице. Заптивка са 3-5 мм као подлога.

⑨ са сјајним вијцима за керозин, осушити након прекривања црним оловним прахом.

10 ће бити унутар коморе за воду, изван плоче за воду обложене црвеном бојом против рђе Дан.

11 Проверите сноп ваздуха хладњака и спојеви са зидовима треба да буду чврсто непропусни.

(3) тест притиска воде

① поправак ваздушног хладњака или цурење ради када се врши испитивање притиска воде.

② Када циркулациона вода у притиску нултог метра турбине достигне или износи 0,30МПа, може се користити лице за испитивање притиска воде да би се отворила водена страна водене стране ваздушног хладњака, напунити и затворити врата воде, а затим водену страну одржавати улазни притисак, Аир страна за тестирање. Овај тест се може извршити истовремено у свакој групи.

③ Када је циркулациона вода у ниском притиску турбине ниска, лице за испитивање притиска воде може користити воду за циркулацију у воду, затворити водни вентил, а затим ручну пумпу притиска до 0,30МПа, проверити да ли постоји ваздушна страна феномен цурења. Ово тестно лице је само у једној групи цеви.

④ захтеви за испитивање притиска воде, у провјери ваздушне бакрене цеви или експанзији бакарне цеви не излазе, без воде; у водној страни зглобне површине треба бити чврста. Као што је вода за цурење уста може се надувати; цурење бакарне цеви треба заменити. Поправљање или замена месинга за поновљени тест притиска воде.

⑤ група петље која блокира број више од 5% од укупног броја петље, треба да замени сноп цеви.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117