Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Енергетска ефикасност топлотног измјењивача, побољшање ефикасности преноса топлоте
Jul 01, 2017

Топлотни измјењивач је топлота у дијелу преноса топлоте на опрему хладног флуида, тако да температура течности достиже процес потребних индикатора опреме за измјену топлоте, познатог и као измјењивачи топлоте. Топлане топлине за грејање у свакодневном животу, кондензатори у турбинама и хладњаци уљима на свемирским ракетама су топлотни измењивачи. У индустријској производњи као што су нафта, хемијска, лака, фармацеутска и енергија, често се користи за грејање криогене течности или за хлађење течности високе температуре, испаравање течности у паро или кондензацију течности у течност.

Индустрија топлотне енергије у енергетској ефикасности, побољшати ефикасност преноса топлоте, смањити подручје преноса топлоте, смањити пад притиска, побољшати интензитет топлоте уређаја и друге аспекте студије учинили су изванредна достигнућа. На основу нафте, хемије, енергије, металургије, бродоградње, машина, хране, фармацеутских и других индустрија на стабилности потражње за растом топлотног измјењивача.

У опреми под притиском, измјењивач топлоте након дужег трајања не може спречити изглед скале, проблеми са корозијом, корозија: Хлађење измјењивача топлоте, расхлађена вода без одлагања јаког корозивног материјала, као што је обичан челик или нокти у воду , неколико дана касније ће бити рђе, што дуже постаје озбиљнија корозија. Зид опреме често узрокован корозијом рђе од рђе, а чак и перфорација, сидрање рђе, затвориће намотај, тако да ефекат преноса топлоте; док присуство корозије знатно скраћује радни век опреме.

На скали: неорганска сол у цевоводу растворена у кристализацији воде, кондензатор и друга површина преноса топлоте формирања скале на зиду, што резултира смањеном ефикасношћу топлоте, смањењем ефекта хлађења, тешким падом од 30% док је тешка прљавштина повећана, електрична енергија Повећање повећања биолошког муља од 35%: због земљишта воде, седиментације, стварања прашине у хумусу, заједно са бактеријама, алгама и другим микроорганизмима и њиховим секрецијама формираним од биолошког муља, узрокујући озбиљну опструкцију цевовода; Прљавштина, блато ће утицати на ефикасност размјене топлоте, већу потрошњу енергије, што доводи до високог притиска, озбиљног проузрокованог затварањем надпритиска. Све то озбиљно утиче на нормални рад измјењивача топлоте. Дакле, проблеми сагоревања, корозије, муља, бактерија и алги у системима топлотног измјењивача директно ће смањити капацитет преноса топлоте, скратити вијек трајања, смањити оперативну поузданост, потрошњу енергије довести до повећања оперативних трошкова. Да би се управљало системом измјењивача топлоте у оптимизованом стању неопходно је спровести посебан хемијски третман система за хлађење и хладне воде измјењивача топлоте: за уклањање скале, рђе, муља, стерилизације и антикорозионог третмана, Савинг енерги, смањите оперативне трошкове. Испаривач топлоте и кондензаторски процес преноса топлоте, прљавштина директно утиче на ефикасност преноса топлоте и нормалан рад опреме, резултати рада са измењивачем топлоте показују да ће измјењивач топлоте без чишћења након одређеног временског периода повећати потрошњу електричне енергије 10 -30%.

Да би се смањио нестанак удеса, побољшајте ефекат хлађења. Чишћење може уклонити муљ, тако да је цевовод чист, бистра вода. Истовремено, чишћење, анти-скалирање, побољшање кондензатора, топлотна ефикасност испаривача, чиме се спречава функционисање надпритиска са високим притиском, побољшање протицаја хладне воде, побољшање ефекта хлађења, сигурност система и ефикасан рад. Да би корисник уштедио доста трошкова одржавања: необрађени измјењивач топлоте постојао је запливање цијеви, скалирање, корозија, надпритисак до несреће, као што је измјењивач топлоте услед цурења корозије, контаминације рјешења, потребно је замијенити бакар, замијенити решење, одржавање домаћина, општа потреба за поправком трошкова од 2-5 милиона. А након одлагања, могу смањити трошкове одржавања, али и продужити вијек трајања опреме, али и власницима да смање губитке на стотине хиљада милиона. Да би се систем за измењиваче топлоте управљали у оптимизованом стању неопходно је одложити хемијски систем воденог система система измјењивача топлоте: уклонити вагу, рђу, слиме, стерилизацију и антикорозивну обраду: стерилизација хемијског чишћења: додавање хемијских средстава за чишћење и фунгицида, систем плутајуће рђе, прљавштине, уља, бактерија и чишћења алги диспергованих, сведених на чисти метал изглед; дневно одржавање: додавање инхибитора корозије, спречавање металне рђе, спречавање калцијума и магнезијумових иона Кристално преципитација.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117