Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Теплообменник Учинак је од кључног значаја
May 26, 2017

Измењивач топлоте је један од најважнијих и најчешће коришћеном процесне опреме у индустрији, а Теплообменник је потребна регулисања температуре независно од одређеног индустрије. Тхе Хеат Екцхангерес може да се користи за грејање или хлађење, међутим, у индустријском сектору, посебно у фабрикама и рафинеријама, огромна већина њих се користи за хлађење. Испод, мало трака свако узима изблиза шта су, зашто су им потребне, како они раде, и како су класификовани.

Шта је индустријски измењивач топлоте?

Као што име сугерише, размењивачи индустријске топлоте се користе за загревање топлоту из једног медија или из другог медијума. Основна сврха измењивача топлоте је за грејача или компонентама хлађења. У индустријском сектору, хлађење је општији функција како би се спречило прегревање опреме или испарљивих материја. Различите врсте измењивача топлоте имају своје предности и недостатке, али су прилагођени најпогоднији за различите намене и индустрије.

01 Зашто ти треба измењивач топлоте?

Измењивачи топлоте имају широк спектар индустријских примена и користе као компоненте за климатизацију и расхладне системе или системима грејања. Многи индустријски процеси захтевају одређену количину топлоте у функцији, али обично мора бити веома опрезан да се спречи постане претопло. У фабрици, размењивачи топлоте су потребни како би машине, хемикалије, вода, гасови и друге супстанце на безбедној радној температури. Измењивач топлоте може да се користи за снимање и пренос паре или вруће издувне гасове из споредних у процесу или рад, тако да пара или топлота може да се другде користити боље, побољшање ефикасности и уштеду фабрика средства.

02 Како измењивач топлоте ради?

Различите врсте измењивача топлоте ради на различите начине, користећи различите аранжмане протока, опрему и карактеристике дизајна. Заједничка карактеристика свих измењивача топлоте је да се они користе за директно или индиректно излагати топлије медије у хладнијим медија за размену топлоте. То се обично постиже коришћењем комплета цеви приложених у одређеној врсти кућишту измењивача вентилатори, кондензатори, каишеви, расхладне течности, додатни цеви и цевоводи, као и друге компоненте и опрему за побољшање грејања и хлађења ефикасност или проток побољшања.

Класификација измењивача топлоте

Обично класификују према једном од следећих четири индикатора:

Природа процеса размене топлоте

Физичко стање течности

Топлоте цонфигуратион екцхангер флов

Дизајн и структура размењивача топлоте

04 Природа процеса размене топлоте

Први измењивач топлоте метода класификација односи на то да ли су супстанце између измењивача топлоте су у директном контакту са међусобно или да су раздвојени физичким препрекама (нпр њихових зидова).

Директан контакт топлоте - измењивача топлоте директном контакту омогућити топле и хладне течности да контактирају међусобно директно у цеви, уместо да се ослања на топлотно зрачење или конвекције. Директан контакт је веома ефикасно средство за трансфер грејање јер је у директном контакту, али за директан контакт користите мора да буде безбедно или чак да течност у контакту једни са другима. Директан контакт Измењивач топлоте може бити добар избор ако топлу и хладну течност је само другачији промена температуре за исти флуид, или ако је флуидна смеша је пожељан или неповезани део индустријског процеса.

Индиректни контакт Теплообменник - Размењивач контакт топлоте индиректно чува топлоту и хладну течност физички одвојене једна од друге. измењивача топлоте контакт индиректни обично води топлих и хладних флуида у различитим сетовима цеви, уместо да се ослања на енергију зрачења и конвекцијом за размену топлоте, обично како би се спречило једног течности буде контаминирана другом течношћу.

05 физичко стање течности

Измењивач топлоте може да се класификују на основу физичког стања топле течности и хладне течности. На пример:

Течни - гаса

Течност - чврста

Гас-чврсте

Ако измењивач топлоте у директном контакту, може се поделити на "немешљива течност-течност" који се односи течности које не мешају заједно, као што су уље и вода су немешљиве.

06 топлоте цонфигуратион измењивач флов

Конфигурација тек на топлих и хладних течности у измењивачу топлоте је још један велики начин њиховог класификовања. У три главне категорије на основу аранжмана протока су паралелни ток, супротног и крст ток.

Параллел флов - У паралелном измењивач топлоте проток, топла и хладна течност тече из истог краја у измењивачу топлоте и тече паралелно једни другима.

Цоунтерцуррент - у супротном смеру измењивача топлоте, топле и хладне течности унесите измењивач топлоте из супротног правца и према другом.

Цросс ток - У измењивачима топлоте Цросс Флов, топле и хладне течности уђу измењивача топлоте на различите тачке, а када тече кроз измењивач топлоте, они се укрштају, најчешће под правим углом.

Важно је запамтити да одржавање и одржавање измењивача топлоте, одржавање и поправке ће варирати у зависности од одређене врсте измењивача топлоте у питању и свом дизајну и структури, и да је одржавање измењивача топлоте је од кључног значаја за постизање оптималне перформансе.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117