Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Плоца за мерење топлоте лако се инсталира и чисти, широко користи
Jun 20, 2017

Плоча за измјењивање топлоте је нови тип високе ефикасности плоче за измјењивање топлоте. Има високу ефикасност преноса топлоте, губитак топлоте је мали, компактан и лаган. Али његова употреба је такође неефикасна захваљујући његовим заптивним затварачима, загађивању загађивача и коришћењу средње корозије. У овом раду анализиран је квар кондензатора плоче и анализирана превентивна мера.

Плоча за измјењивање плоче са плочицама је серија одређеног валовитог облика металног листа сложеног са новог типа ефикасне плоче за измјену топлоте. Између различитих плоча формира танки правоугаони канал, кроз половину размене топлоте. Плоца за мерење топлоте плоча је течна - течност, течност - пара за идеално опрему за замену топлоте. Има карактеристике високе ефикасности преноса топлоте, мале топлотне губитке, компактне структуре, малих димензија, једноставне инсталације и чишћења, широке примене и дугог вијека трајања. У случају истог губитка притиска, коефицијент преноса топлоте од плоче за измјењивање топлоте 3-5 пута већи, покрива површину једне трећине цијеви плоче за измјену топлоте, стопа рекуперације топлоте може бити чак 90% или више. Плате за измјењивање плоче као компактна и ефикасна опрема за пренос топлоте, широко се користи у многим индустријским подручјима у Кини и постигла велике економске користи. Међутим, неуспјех плоче за топлотну измјењивачку плочу такођер даје нашим корисницима одређени економски губитак, главни разлог је неуспјех заптивања, скалирање и корозија, чинећи да плоча за измјену топлоте не може играти ефекат кориштења.

Анализа отказа печата и сродних мјера предострожности

Главни разлог за отказивање печата је притисак, температура, време и услови рада.

1.1 притисак

Измењивац топлоте са плочицем који се може уклонити, заптивати итд., Као што је плоча за скидање плоче за измењивање топлоте у номиналном радном притиску за употребу, постоји и цурење, поред опреме у производном квалитету, углавном са системом има ненормално оптерећење на ударце. Оператор није лако наћи феномену. Утицај изазван тренутним повећањем притиска, притисак може бити већи од нормалног притиска од 1 до 3 пута од уградње плоче за измјењивање топлоте у заптивачу промјене заптивача, што резултира неуспјехом заптивања. А пошто је елемент преноса топлоте уређаја направљен од стране танке плоче калупа, дебљине 0.5 ~ 0.8мм, печат круте, релативно лоше толеранције, Штавише, нешто више око плоче за измјењивање топлоте, отпорност на ударце је релативно лоша , релативан У другим плочама за измјену топлоте, као што је цев је много гори.

У том смислу, треба предузети одговарајуће мјере опреза: у зависности од радног притиска, побољшати дизајн притиска опреме за кориштење притиска од 1,5 до 2 пута; коришћење треба покушати да избегне утицај феномена система; посебне околности за повећање дебљине мјерила плоче.

1.2 Температура

Изненадне промјене температуре такође узрокују неуспјех заптивања. Када се температура превише брзо промијени, коефицијент експанзије заптивке и еластична деформација и заптивање прелоада се не подударају, тако да се прелоад оптерећења смањи, што доводи до капацитета опреме испод номиналног радног притиска.

Потребно је предузети следеће мјере за рјешавање: у раду уређаја када би температура подизања била што спорнија; у вијцима за причвршћивање на пројекцији оптерећења пре опоре за компресију, како би се надокнадиле промјене у прелоад-у.

1.3 Време

Употреба плочастог плочастог мерача топлоте, уз употребу времена, такође ће се старати и заптивни материјал. Резултат употребе ефекта заптивања, утичући на ефекат заптивања плоче са измењивачем топлоте.

У том смислу, према карактеристикама материјала, изаберите одговарајућу заптивну заптивку материјала, а према употреби различитих околности, користити различите заптивне заптиваче.

1.4 услови рада

Разлика у условима медијума процеса такође може довести до неуспјеха заптивања. Као резултат температуре пренасељене паре узрокује кратко време отказивање заптивног филма. А са температуром засићене паре на површини заптивача како би се формирао слој воденог филма, бртва може играти заштитну улогу.

За операцију изаберите одговарајући процесни медијум, али и да осигуравате да плочасти поклопац топлотне измјењивачке плоче спречи неки начин.

Анализа кварова и кочења и одговарајућих превентивних мјера

2.1 Блокирање

Пластични измјењивач плоче је мали, око 2,5 ~ 6мм, пречник већим од 1,5 ~ 3мм честице честица лако блокира канал, тако да се пад притиска опреме нагло мијења, смањује проток, ефекат преноса топлоте се смањује, лако се направи опрема неуспех. Мере предострожности На улазу медија може се обезбедити филтер или средство за испирање за периодично чишћење или третман.

2.2 скалирање

После употребе плоче за измјењивање плоче, због грејања или хлађења разлога за медијуме, што резултира скалирањем, скалирање може довести до плоче, смањује се коефицијент топлотног измјењивача плоче, озбиљан блокира плочасти канал. Дизајн плоче са измењивачем топлоте има велики број контактних контаката, усмјерених на проток медија од улоге носача притиска, нежељени ефекат је да створи стагнацију локалних течности и стварање прљавштине с временом и одговарајућим температура, расхлађивање воде калцијума и магнезијума јона, повећање, формирање медењачког скалирања.

Блокирање и скалирање су различите по пореклу, али ефекат је исти. Спречавање контрамера је: плоча за измјењивање топлоте не треба користити у прљавом или лаком материјалу; немојте користити омекшану воду као средство за хлађење, а температура треба да буде повезана како би се избегло падање осетљиве температуре зоне калцијума и магнезијума. И када се нови систем пушта у рад, плоча за измјењивање топлоте треба одвојити од система за период времена, а затим ставите плочу за мерење топлоте у систем.

Анализа корозије и превентивне мјере

Врсте плоча за отклањање корозије плоче су плоче, пукотина, корозија на корозију, пукотина од корозије, униформне корозије и друге корозивне кварове. Корозија је сложен хемијски феномен, као што је рђање или загађење површине плоче; Дно резервоара или затварање плоче изазване корозијом на пукотинама; контакт са металном површином метала све или већину корозије униформне корозије.

У том смислу треба да предузму следеће ефективне превентивне мере: исправан избор плочастих материјала; редовно чишћење прљавштине ради уништавања услова и развоја корозије; употреба не-хлорних елемената везива.

4 пројектовање и израда и постављање разлога за анализу и мере

Као карактеристике високе ефикасности плоче за топлотну измјењивачку плочу, која се широко користи у многим подручјима, која се бави различитим медијима, у употреби производног процеса, више услова је различито, различито. Избор бртве је кључ, ако избор није прикладан, материјал не може да задовољи физичке особине медија, флексибилност није добра, у употреби уклањања, издужења, деформације, старења, фрактуре и тако даље .

Плата у производном процесу, резидуални напон настао у штанцању, који се користи у корозивном окружењу, он ће произвести стресну корозију, директно на плочу проузроковану оштећењем.

Површина плоче није равна, опрема која се користи у инсталацији, одржавање, није лако инсталирати на тлу, чинећи да компресиона сила није равномерна, утјече на заптивач, што доводи до цурења.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117