Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Топлотни измјењивач са брзим развојем технологије уштеде енергије, више и више врста
Oct 23, 2017

Размењивач топлоте је измењивач топлоте који преноси топлоту у хладну течност, познату и као измењивачи топлоте. Топлотни измјењивач је општа опрема у хемијској, нафтној, енергетској, прехрамбеној и многим другим индустријским секторима, која заузима важан положај у производњи. Уобичајени измењивачи топлоте у хемијској производњи су гријачи, хладњаци, кондензатори, испаривачи и Ребоилер.

Да ли је измењивач топлоте у опасности, поред максималног радног притиска, кључ видети структуру и тело преноса топлоте.

Топлотни измјењивачи са топлом водом и хладном водом, који су испод тачке кључања, мање су опасни од тлачних посуда.

Врућа вода или пара, измењивач топлоте хладном водом је посуда под притиском? Не. Ако је течност на страни високе температуре у цеви, спољашња страна цеви је тачка кључања испод измењивача топлоте измјењивача топлоте воде, такође није посуда под притиском. као што је измењивач топлоте кућишта није посуда под притиском.

Неки измењивачи топлоте, иако високе температуре, високог притиска, велике запремине, који садрже опасне течности, комплексну структуру, али је ризик релативно мали, пројектовање, израда у складу са надзором под притиском, уградњом, употребом, одржавањем, инспекцијом и другим аспектима употреба управљања јединицом. као што је измењивач топлоте алуминијумске плоче, измјењивач топлоте кућишта, измјењивач топлоте спиралне плоче, измјењивач топлоте за лемљење итд.

Топлотни измењивачи се широко користе као опрема за пренос топлоте, у индустријској примени је веома популарна, поготово у области велике потрошње енергије, уз брз развој технологије за уштеду енергије, све више и више врста измјењивача топлоте, погодних за различите медије, различити услови рада, различите температуре и различити притисак измјењивача топлоте његова структура и тип такође није исти, типови измењивача топлоте са новим, Развој високофреквентног измењивача топлоте константно ажурирани кључне ријечи: измјењивачи топлоте измјењивача топлоте за класификацију топлотних измјењивача топлоте, замена опреме као уређаја за пренос топлоте се широко користи у индустрији, посебно у области велике потрошње енергије, уз брз развој технологије за уштеду енергије, размењивачи топлоте су све више врста, погодни за различите медије, различите услове рада Структура и врста измењивача топлоте са различитим температурама и притисцима су различити, типови измењивача топлоте са развојем нових и високих ефикасних размењивача топлоте, специфична класификација је следећа: прво, према принципу класификације: 1, директни контакт измењивач топлоте главног принципа је да две врсте медија кроз контакт једне до друге топлине пренос ради постизања топлоте, контактна област директно утиче на пренос топлоте, а медијум овог типа измењивача топлоте је обично гас, други је течност, углавном на опрему куле као главно тело опреме за пренос топлоте, али је то обично укључени у масовни пренос, тешко је разликовати однос са кулом, обично централизованом торњашном опремом, електраном која користи хладну воду као најзначајнији директни контактни измењивач топлоте. 2, енергетски-складишни измењивач топлоте (у даљем тексту: акумулатор) ова врста дозатора топлотног измјењивача је врло мало, принцип је да топлотни медијум прво грејањем чврстог материјала до одређене температуре, хладни медиј поново кроз чврсту материју загрејан, тако да достигне сврху преноса топлоте. 3, међусобни измењивач топлоте Овај тип измењивача топлоте је веома велики, чинећи више од 99% укупног, принцип је топлотни медијум кроз метал или неметални пренос топлоте до хладног медија, овакав измењивач топлоте обично се називамо шкољком, плочом, плочастим плочама или измењивачем топлоте.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117