Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Плате и цевни измјењивач топлоте Мали отисак, лагана тежина, ниска цијена
Oct 23, 2017

Плате и цевни измјењивач топлоте је кључна опрема за рационално кориштење и уштеду енергије и развој нове енергије. Према статистичким подацима, у модерним петрохемијским предузећима, улагање плоче и цјевовода на топлотну енергију чинило је 30%. У фрижидеру, тежина испаривача и кондензатора је износила 30% јединичне тежине ~, потрошња енергије представља укупну потрошњу енергије од 20% $ броја. Видљиви измењивач топлоте и цеви има значајан утицај на инвестиције предузећа, потрошњу метала и потрошњу енергије. Због увек променљиве размене топлоте у производњи, неопходно је имати различите измјењиваче плоча и цијеви, али од високотемпературне, високотлачне, ултра-ниске температуре и отпорности на корозију, број цријева и цијеви Плетени и цевни измјењивач топлоте и кориштење мјеста у 20. веку 80, 90 и даље заузима главну позицију. Са развојем нове плочасте плоче и плоча са измењивачем топлоте, као што су пуно заваривање, лемљење и лајсна, као и примена нове технологије, технологије и материјала у плочастим плочама и плочастим измењивачем топлоте, плочица Плате и цевна топлота Измењивач има предности високог коефицијента преноса, велике логаритамске просечне температурне разлике, малих димензија, мале тежине, ниске температурне разлике и ниског коефицијента оштећења. Такође има носивост од 2,5МПа до 8,0МПа, могућност издржавања температуре повећане од 150 ℃ до 1000 ℃, стварајући услове за замену плоча и цевчице плоче и цевне топлотне измјењиваче у многим подручјима примјене.

Карактеристике измјењивача топлоте и цеви

1. Логаритамска просјечна разлика у температури је велика.

2. Мали отисак, компактна структура, погодно чишћење.

3. Лака тежина, дебљина лима је углавном 0,4-0,7 мм.

4. Коефицијент преноса топлоте је висок, убрзање плоче може проузроковати да течност производи турбуленцију под малом брзином протока.

5. Може промјенити подручје преноса топлоте или комбинације процеса, повећати или смањити број плоча ради постизања потребне зоне преноса топлоте, промјенити колону за прикључак редова плоче, може се примијенити на различите измјењиваче плоча и цијеви.

6. Ниска цена.

Радни принцип измјењивача топлоте и цеви

Плате Плате и цевни измјењивач топлоте су велики број валовитог плочастог преносника топлоте, према одређеном интервалу, преко компресије гумених заптивача који се састоји од опреме за скидање плоче и цијеви. Када је плоча монтирана, две групе су постављене наизменично, а лепак се користи за причвршћивање гумених заптивних плочица између плоча и плоча. Његова улога је спречити цурење текућине и стварање уске мреже између две плоче, притиска плоче преноса топлоте у различите валовите, повећати површину плоче за пренос топлоте и ригидност, и може учинити течност у стварању ниске брзине турбуленције, како би се постигао побољшани ефекат топлотне проводљивости. Четири рупе на плочи формирају дистрибуциону цев и излазни колектор течности, а два медија за пренос топлоте протиче у одговарајући проток канала који формирају контра-струју или протиче кроз сваки лист за размјену топлоте.

Његове карактеристике:

(1) Мала величина, мањи отисак;

(2) ефикасност преноса топлоте;

(3) Флексибилна монтажа;

(4) ниска потрошња метала;

(5) Мали топлотни губици;

(6) демонтажа, чишћење, ремонт практично;

(7) Измењивач топлоте и цеви је недостатак дугог запечаћеног периметра, који је лако пропуштен, не може издржати високи притисак.

Састав и функција измјењивача топлоте и цеви

Пластични и плочасти измењивач топлоте је углавном састављен од плоче за пренос топлоте, заптивног заптивача, двостране плоче, стезне вијке, држача итд.

Компоненте функционишу на следећи начин:

1. Преносива плоча

Плоча за пренос топлоте је главни измењивач топлоте и цеви за топлоту компонената, генерални валовити облик за одрасле, према различитом флуидном медијуму, материјал за пренос топлотне плоче није исти, углавном се користи нехрђајући челик и титански материјал направљен од

2. Заптивање ГАСКЕТА

Заптивка за плочице и цеви заптивке СЕАЛИНГ се углавном налази на плочи за пренос топлоте између ефекта заптивања. Материјали су: НБР, ЕПДМ гума, флуор гума итд., Према различитим медијима који користе различите гуме

3. Двострана плоча

Два крака штампе су причвршћена за држање свих плоча за пренос топлоте, како би се осигурало да флуидни флуид не цурења

4, причврсни завртњи

Причврсни вијци су углавном за затезање два краја плоче притиска. Причврсни вијци су обично двоглави навој, затезање вијака, тако да се моменат фиксне плоче равномерно

5. Висећи оквир

Главни носач плоче за пренос топлоте, тако да се његова демонтажа, чишћење, монтажа и друга погодност.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117