Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Плински измењивач плоче има високу ефикасност преноса топлоте и капацитет притиска
Nov 01, 2017

1, ради измјењивач топлоте

Пливајући измењивач топлоте се формира притиском мноштва валовитих листова у редовним интервалима, окруженим зглобом и притиснутим заједно са рамом и вијком за компресију. Четири угла плоче и заптивка формирају течност за расподелу течности и А цеви су засебно одвојене једна од друге, тако да оне протиче у проточне стазе са обе стране сваке плоче и размјену топлоте кроз плоче.

Кроз спољну силу плоче за пренос топлоте, медиј преко плоче за пренос топлоте кроз отвор на површини плоче, улога плутастих плоча под формирањем интензивне турбуленције, као да се са штапићима мешају шоље вруће воде, повећао површину преноса топлоте. Врући и хладни медијум тече са обе стране плоче за пренос топлоте, а велики број површина за пренос топлоте настао турбуленцијом је у контакту са плочом, а пренос топлоте се врши преко плоче да би се постигао последњи ефекат преноса топлоте . Изолација врућег и хладног медија углавном се одвија кроз подјелу ташне или преко великог броја заварених спојева како би се осигурало да плоча за измјењивање топлоте не пробије перфорацију кућишта, топли и хладни медији неће бити збуњени.

2, структура измењивача топлоте плоче

Пливајући измењивач топлоте састоји се од скупа валовитих паралелних металних плоча са отворима за пролазе на четири угла плоче који су на једној страни причвршћени фиксирајућом плочом и покретном плочом за пресовање и причвршћени стезним вијцима. Ове прикључне цеви су поравнате са каналима у каналима истих плоча и повезани су са спољним линијама две течности за размену топлоте. Плоче за пренос топлоте и покретне пресоване плоче су суспендоване испод горње носне греде и поравнане су доњим гредама. Плоче за пренос топлоте, заптивке, компресионе плоче, шине и стезне вијке су главне компоненте плочастих измјењивача топлоте.

1) плоча за преношење топлоте: главни пренос топлоте од компонената, опћенито валовит од хељбоне, према различитом флуидном медију, материјал за пренос топлоте није исти, углавном од нерђајућег челика и титана.

2) оба краја плоче за притисак: две су углавном стегнуте све плоче за пренос топлоте како би се осигурало да флуидни флуид не цурења.

3) заптивка: углавном на врућој плочи између заптивног ефекта. Пропуштање плочастог измењивача топлоте је последица дислокације или старења пртљажника.

4) затезне вијке: главна стезна глава и улога плоче измјењивача топлоте. Причвршћивање пригушних вијака, обично преко навоја дугмета, преднапети вијак, мора користити кључни момент, тако да фиксна плоча момента равномерно.

3, класификација размењивача топлоте плоче

Главни тип измјењивача топлоте је спирални топлотни измјењивач топлоте, размењивач топлоте са плочицом, три измјењивача топлоте.

1) измењивач топлоте спиралне плоче

Од две паралелне да одржите одређено растојање од паралелне плоче израђене од металне, хладне и вруће течности у металној плочи са обе стране спиралног канала. Овај коефицијент преноса топлоте измењивач топлоте је висок (око 1-4 пута већи од измењивача топлоте и цеви), просечна разлика у температури (због хладне и вруће течности може се користити за потпун проток тока), отпор протицаја је мали, лако у чворови Али је тешко поправити. Користите притисак не прелази 2МПа.

Плочасти измењивач топлоте је течност - течност, течност - пара за идеално опрему за замену топлоте. То је извесни валовити облик већег броја колона од металне плоче од нове врсте ефикасног измењивача топлоте.

Структура плочастог измењивача топлоте: изменљиви измењивач топлоте је одређени број валовитог валовитог лима за одређени интервал, окружен теснењем заптивки, а са рамом и компресијом вијка се затегне заједно, плоча и четири угла формирају епрувету за расподелу течности и цев за сакупљање, а истовремено одвајају врућу и хладну течност тако да протиче на путању протока на свакој страни плоче и размену топлоте кроз плочу.

Основна класификација плочастог измењивача топлоте У нормалним околностима, углавном према структури, разликујемо плочасти измењивач топлоте, односно, према облику за разлику, може се подијелити у четири категорије: ① измјењивог топлотног измјењивача (познат и као гумица измењивач топлоте), ② размењивач топлоте са завареним плочама, ③ спирални плочасти измењивач топлоте, ④ топлотни измењивач топлоте (познат и као размењивач топлоте сода). Међу њима, размењивач топлоте за заваривање је подељен на: полу-заварени топлотни измењивач топлоте, све измјењивац измјењивача топлоте, размењивач топлоте и љепила, измјењивач топлоте за лемљење.

Површина плоче измењивача топлоте се притиска у валовит или прозрачни облик како би повећала крутост плоче, повећала турбуленцију течности и побољшала ефикасност преноса топлоте. Његови материјали су углавном нерђајући челик, бакар, алуминијум, алуминијум, титан, никал и тако даље. Угаони отвори на угловима углова играју улогу канала за повезивање.

Радни медијум је преплетен у уском и мучном пролазу између плоча, а врши се и размена топлоте. Пошто су плоче монтиране обрнуте једни према другима, хиљаде контаката које се формирају од таложења пресецају једни друге, тако да течност тече око ових контаката, што резултира снажним поремећајем, што доводи до веома великог коефицијента преноса топлоте, ефикасности преноса топлоте и капацитет притиска.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117