Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Снага под притиском постиже лимит приноса
May 26, 2017

Стрес посуде под притиском углавном има стрес, секундарни стрес, вршни притисак и локални притисак.

(1) напетост је узрокована спољним оптерећењем нормалног напона и напрезања стреса, такође познатог као основни напон. Спољашње оптерећење укључује тежину контејнера и његове додатне опреме, унутрашњи притисак и спољни притисак, спољашњу силу (оптерећење ветра, сеизмично оптерећење) и спољни обртни момент (преузму обртни момент).

Примарни напон карактерише баланс спољних сила, унутрашњих сила и моментова савијања, односно силе која је потребна за контејнере да балансира дијелове контејнера под оптерећењем. Не може се ослањати на властиту границу приноса како би ограничила његову величину, са не-ограничавајућим. Ако примарни напон прелази границу приноса материјала, оштећење се у потпуности одреује перформансама каљења у затезању.

(2) Секундарно напрезање се односи на стрес изазван ограничењем суседног дела или ограничење саме структуре или, нарочито, део зглоба на различитом дијелу деформације контејнера под вањским оптерећењем како би се задовољило Континуирано стање померања Додатни филмски напон и напон савијања.

Једна од карактеристика секундарног стреса јесте то што је стрес изазван условом координације деформације и представља сила самонвладивости. Друга карактеристика је да дистрибуира регион који је мањи од примарног стреса и има локалне особине. Због ове две карактеристике, интензитет напрезања секундарног напрезања постиже границу приноса, тј. Када дође до настанка пластичне деформације, то ће довести до стварања локалног подручја контејнера, а суседно подручје је и даље еластично стање, контејнер ће Не одмах штете. Друго, секундарни стрес је услед неких деформација проузрокованих промјеном, тако да када стрес достигне границу приноса и принос, деформација постаје слободнија, ограничења су знатно смањена, принос, не само не прекидање пораста, постојаће Одређени степен лакоће.

(3) вршни напон се одводи из филма напона и напона савијања (укључујући напон и секундарни напон), дуж дебљине зида нелинеарне расподеле стреса назива се вршни притисак. Највиши напон се јавља код малог радијуса транзиционог филета, локалног непропустивања на вредност стреса.

Карактеристика максималног напона је да је област дистрибуције мала и нема очигледне деформације и може постати извор оштећења замора (ниски циклични замор) и крхка деформација.

Стрес зона концентрације напона је расподела максималног напона дуж дебљине зида и расподјеле напона у линеарно распоређеном делу зглоба са спојем (унутарњи транзитни филе или транзитни филе).

(4) Дебљина зида посуде под притиском се одређује унутрашњим или спољним притиском посуде под притиском. Када контејнер преузима или друге делове спољашње силе, љуска контејнера ће неизбежно довести до локалног напрезања. Друго, носач контејнера је подржан од стране љуске са својим контактом са целокупним контејнером, тежином самог контејнера и тежином меморијског медија кроз реакцију лежаја на љусци контејнера, тако да се добије велики локални притисак, тако да Дизајн великих контејнера, посебно великих резервоара, мора се сматрати утицајем оваквог локалног стреса.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117