Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj
Измењивач топлоте Једноставно демонтажа, једноставно за чишћење
Jul 20, 2017

Уз нагласак земље на заштити животне средине и енергије, широка употреба система централног грејања значајно смањује загађење урбаног окружења на угаљ, али такође штеди енергију, тако да се може рећи да је то бенефит савремених људи и користи од будуће генерације Велики радови. Размењивач топлоте је веома важна опрема за грејање, пројекти грејања и централног грејања у "прелазном и уназадном" прелазном прикључку. У развоју топлотних измјењивача, Волуме Хеат Екцхангерс заузимају изузетно важну позицију.

Карактеристике измјењивача топлоте запремине у поређењу са другим измењивачем топлоте је очигледно: коефицијент топлотног преносника топлотног измјењивача је висок, мали отисак, компактна структура, лако одржавање. У истим условима преноса топлоте, простор је заузео само измењивач топлоте и цеви 1/2 до 1/3. И за разлику од размењивача топлоте и цеви који требају издвојити пуно простора за извлачење одржавања снопова. Измењивач топлоте треба само да ослободи стезни вијак, у првобитном простору можете 100% да контактирате површину измењивача топлоте, лако раставите и лако се чисте. Мала величина и мала тежина, лако се инсталирају у малом простору. Кроз претходну анализу и упоређивање, можемо видјети да измјењивач количине топлоте од измјењивача топлоте и цеви има много предности. Други измењивач топлоте такође има следеће предности.

(1) разлика у температури је мала

Како измјењивач количине топлоте има висок коефицијент преноса топлоте и јаку турбуленцију у измењивању топлоте у преносу топлоте протока, измјењивач топлоте може бити секунда, а друга разлика у температури топлог вода је врло мала, понекад температурна разлика може бити скоро 1 ℃ ~ 3 ℃. То може знатно повећати топлотну ефикасност, побољшати економију опреме за пренос топлоте.

(2) губитак топлоте је мали

Са ивицом плоче и околне заптивке изложене атмосфери, тако је губитак топлоте врло мали, обично око 1%, без узимања мјера изолације. У случају истог подручја преноса топлоте, топлотни губитак запремине топлоте је само измењивач топлоте и цеви 1? 5, а тежина је мања од половине шкољке и цеви.

(3) јака прилагодљивост

С једне стране у склопу измењивача топлоте, у складу са захтјевима производње и процеса, лако је повећати или смањити топлотни преносни плочу, плоча се такође може преуредити, поновну селекцију процеса. С друге стране, прилагодљивост се такође манифестује у његовој употреби, који се тренутно користи у хемијским, механичким, цементним, уљарним, електричним, топловодним и другим инжењерским пољима широког спектра примене, грејање , хлађење, испаравање, кондензација, процес опоравка отпадне топлоте, кроз измјењивач количине топлоте у размјени топлоте између медија, како би се постигла сврха примјене.

(4) флексибилан рад, лако одржавање

Плоча за пренос топлоте и покретна преса плоча су причвршћене на греду машине. Ролна за плочу је опремљена ваљком, који се лако може отворити, очистити и може се извадити са плоче да би се проверио или заменио заптивач.

Кроз упоређивање шарже и цеви и запреминског топлотног измјењивача, може се закључити да грејачи количине топлотног измјењивача имају високу ефикасност преноса топлоте, мале величине и малу тежину за демонтажу. Када је квалитет воде за хлађење добар, то је идеална опрема за измјењивање топлоте, у комбинацији са специфичним околностима станице преноса топлоте, одговарајући избор Волуме Хеат Екцхангер као измјенични топлотни измјењивач топлоте.

Guangzhou Jiema toplote Exchange opreme Co., LtdTelefon: +86-20-82249117